085 001 27 31
Ma-don: 08:30-18:00 & vrij: 08:30-17:00

Tips voor het meten van je nieuwe raamdecoratie

Het inmeten van je nieuwe raamdecoratie producten is een eitje. Het is een makkelijke manier om veel geld te besparen en het kost je slechts enkele minuten. Je zult je afvragen waarom je dit niet al eerder gedaan hebt. Het enige wat je hoeft te doen is onze een paar eenvoudige stappen te volgen, zoals hieronder beschreven.

Standaard ramen
In het kozijn

Deze meetmethode moet je volgen als je wilt dat je raamdecoratie in het kozijn of tussen twee muren past. Meet de volledige breedte en de hoogte van de ruimte tussen het kozijn of de muren en wij zullen de juiste maten doorgeven om de perfecte pasvorm te garanderen.

āœ” Meet zowel de breedte als de hoogte op drie verschillende plaatsen (voor het geval dat het kozijn of de muur niet helemaal recht is), geef vervolgens de kleinste maat door.

Tip voor rolgordijnen:

Het meten van de breedte van rolgordijnen gaat iets anders omdat de stof smaller is dan de beugel waar de rol stof in hangt. Voor rolgordijnen moet je de bovenkant van het kozijn of de muren opmeten voor de beste fit.

āœ” Houd geen rekening met inhoudingen. Wij zullen hier rekening mee houden en we zorgen voor de juiste pasvorm.

āœ” Gebruik een metalen meetlint. Een stoffen exemplaar kan uitrekken en je hiervoor onnauwkeurige metingen geven.

Top tips voor meten in het kozijn

Controleer of het kozijn diep genoeg is, zodat je zeker weet dat de raamdecoratie erin past. Houd ook rekening met eventuele obstakels zoals handgrepen. De onderstaande tabel geeft aan welke diepte nodig is voor specifieke producten.

Tip voor rolgordijnen:

25mm Houten Jaloezieƫn (55mm)
35-38mm Houten Jaloezieƫn (65mm)
50mm Houten Jaloezieƫn (70mm)
63-65mm Houten Jaloezieƫn (80mm)

25mm Aluminium Jaloezieƫn (30mm)
50mm Aluminium Jaloezieƫn (70mm)
Vouwgordijnen (50mm)
Verticale Jaloezieƫn (75mm)

Rolgordijnen Plafondmontage (50mm)
Rolgordijnen Wandmontage (70mm)
Dubbele Rolgordijnen Plafondmontage (120mm)
Dubbele Rolgordijnen Wandmontage (105mm)

Duo Rolgordijnen (85mm)
Duo PlissƩgordijnen (45mm)

Als je halverwege het kozijn of halverwege de muur tegels hebt (wat vaak het geval is in keukens en badkamers), dan is de ruimte tussen de de tegels waarschijnlijk het smalste punt.

Meet tussen de tegels om er zeker van te zijn dat je raamdecoratie zal passen. In dit geval heb je Plafondmontage (plafondbevestiging) of Wandmontage (muurbevestiging) beugels nodig.

Top tip voor rolgordijnen:

Wederom, voor rolgordijnen is het net iets anders. Meet bovenaan het kozijn en ook tussen de tegels. Vergelijk de twee maten. Als het verschil tussen de twee maten minder dan 25 mm is, gebruik dan de meting aan de bovenkant. Als het meer is, gebruik dan de afstand tussen de tegels.

Op het kozijn

Dit is de maat die je moet nemen als je wilt dat de raamdecoratie over de breedte van het raam valt, zodat er overlap is aan beide kanten. Meet de grootte van het raam en voeg vervolgens aan beide kanten een beetje toe om een goede dekking te garanderen

āœ” Meet de exacte afstand van de gewenste breedte van de jaloezieĆ«n. Om te voorkomen dat er licht door de zijkanten komt, raden wij aan dat de jaloezieĆ«n minimaal 70 mm aan de bovenkant en 50mm aan allebei zijkanten overlappen.

āœ” De overlapping aan de onderkant van de jaloezieĆ«n is een kwestie van persoonlijke keuze, maar houd rekening met obstakels zoals radiatoren.

āœ” Gebruik een metalen meetlint, stoffen exemplaren kunnen namelijk uitrekken en onnauwkeurige metingen geven.

Top-Tip voor alle rolgordijnen:

Als je bestaande rolgordijnen vervangt door een rolgordijnen van hetzelfde maat, meet dan de rolgordijnen (inclusief de beugels) en kies voor de pasvorm 'op het kozijn', dan maken wij er een van dezelfde grootte.

Top-Tip voor rolgordijnen:

De totale breedte van een rolgordijn, inclusief de beugels, is ongeveer 35 mm breder dan de breedte van de stof. Je kunt kiezen of je de volledige beugel-naar-beugelbreedte wilt meten , of enkel de breedte van de stof die je wilt bekleden.

Schroefloze raamdecoratie voor draaikiep ramen

LET OP: De diepte van je kozijn moet 15 mm zijn en recht lopen. Als de diepte schuin afloopt is het helaas niet mogelijk om dit product goed te plaatsen.

Top-Tip:

Vergeet niet om alle ramen en deuren individueel op te meten; ga er niet van uit dat dat ze allemaal even groot zijn.

āœ” Meet alle ramen en deuren van kozijn tot kozijn. Meet van kozijn tot kozijn.

āœ” Meet de bovenkant, het midden en de onderkant van het kozijn tot op Ć©Ć©n mm nauwkeurig en noteer de kortste meting.

Ramen in je erker of uitbouw

Meten van erkerramen of ramen in de uitbouw is heel eenvoudig. Kies de juiste gids voor het gewenste type raamdecoratie.

Rechthoekige Erker Instructies

Dakramen

Elk VELUXĀ®, Fakro, Dakstra en Rooflite dakraam is voorzien van een gegevensplaatje met de code van het raam. Controleer het codenummer van je raam en selecteer dat eenvoudigweg bij het bestellen van de raamdecoratie.

Sommige raamfabrikanten maken de raamcode minder makkelijk vindbaar dan anderen. Als je de gegevensplaat of de grootte van het raam niet kunt vinden, meet gewoon de breedte en de hoogte van het zichtbare glas en geef ons een telefoontje, wij zullen meestal in staat zijn om de maatcode van de glasmaat te identificeren.

Gordijnen

De maat bepalen voor je nieuwe Gordijnen is makkelijker dan je denkt! Het enige wat je hoeft te doen is onze simpele tips volgen, alles twee keer nalopen en er wat tijd voor nemen. Veel plezier met meten! LET OP: Standaard gordijnen worden zonder rails of roede geleverd.

Meten van de Breedte

Meet de breedte van je gordijnrails of roede, niet de breedte van het raam. Het is heel belangrijk dat je de breedte van de rails of roede aanhoudt, want we gebruiken deze breedte om de benodigde hoeveelheid stof voor de gordijnen te berekenen. Als je een nieuwe rails of roede plaatst moet deze 15 tot 20 cm aan weerszijden van het raam uitsteken en aan de bovenzijde 15 cm.

Opmeten van gordijnroedes

Als je een gordijnroede hebt, meet dan simpelweg de breedte van de roede tussen de eindkappen of eindknoppen. Dat is de breedte die je moet invoeren.

Opmeten van gordijnrails

Als je een standaard gordijnrails hebt, meet je gewoon de breedte waar de rails komt te hangen. Dat is de breedte die je moet invoeren.

Opmeten voor gordijnrails met een overlapping

Als je een rails hebt met een overlapping in het midden, meet dan de volledige breedte van de rails (a) en de breedte van de overlapping (b). Tel deze twee bij elkaar op en dat is de breedte die je moet invoeren.

Meten van de Lengte

Gordijnen kunnen zowel tot de vloer, tot de vensterbank of tot voorbij de vensterbank hangen. Wij raden aan om de gordijnen als volgt hangen:

  • 1,5 cm boven de vloer
  • 15-20 cm onder de vensterbank (2 -3 cm boven de verwarming)
  • 1,5 cm boven de vensterbank

Top-Tip:

Als je een eenvoudig, los gordijn wilt bestellen, volg dan hetzelfde proces om op te meten en geef ons vriendelijke verkoopteam een belletje om de bestelling te plaatsen.

Dubbele Plooi met Roede

Wanneer je een gordijnroede gebruikt, meet dan vanaf de onderkant van de ring tot waar je het gordijn beneden wilt laten eindigen.

Als je wilt dat de roede en de ringen door de gordijnen worden bedekt, kun je ook gewoon vanaf de bovenkant van de ringen beginnen met meten.

Dubbele Plooi met Rails

Wanneer je een gordijnrails gebruikt, meet dan vanaf de bovenkant van de rails tot waar het gordijn beneden moet eindigen.

Ringen met een Gordijnroede

Onze gordijnen met ringen passen op roedes met een diameter tot 30 mm. Meet simpelweg vanaf de bovenkant van de roede tot het punt waar je het gordijn beneden wilt laten eindigen. We maken het gordijn 3cm hoger dan de bovenzijde van de ring waarmee het op de roede zit. Wij voegen deze 3cm automatisch toe, dus geef bij de maatvoering eenvoudig weg de maat vanaf de bovenkant van de roede door.

Top-Tip:

Standaard en Wave Gordijnen worden altijd geleverd in twee gelijke delen. Als je liever wilt dat de stof uit Ć©Ć©n stuk wordt geleverd, laat dan een opmerking achter bij het plaatsen van je order of neem contact op met ons support team.

Wave Gordijnen

Het meten van je Wave gordijnen lijkt erg op het meten van raamdecoratie, aangezien de rail bij de gordijnen wordt meegeleverd. Volg onze eenvoudige instructies hieronder om er zeker van te zijn dat je nieuwe gordijnen perfect zullen passen. LET OP: Bij wave gordijnen wordt er gratis een speciale wave rails meegeleverd.

Op Het Kozijn (Aanbevolen)

Dit is de maat die je moet nemen als je wilt dat de Wave gordijnen over de breedte van het raam vallen, zodat er overlap is aan beide kanten. Meet de grootte van het raam en voeg vervolgens aan beide kanten een beetje toe om een goede dekking te garanderen.

āœ” Meet de exacte afstand van de gewenste breedte van de Wave gordijnen. Om te voorkomen dat er licht door de zijkanten komt, raden wij aan dat de gordijnen minimaal 150 mm aan de bovenkant en 150mm aan allebei de zijkanten overlappen.

āœ” De overlap aan de onderkant van de gordijnen is een kwestie van persoonlijke smaak, maar houd rekening met obstakels zoals radiatoren.

āœ” Gebruik een metalen meetlint, stoffen exemplaren kunnen namelijk uitrekken en onnauwkeurige metingen geven.

Erkerramen

Op Het Kozijn is ook de montagemethode die wij aanbevelen als je een erker hebt. Behandel de hele erker als Ć©Ć©n groot raam en volg hetzelfde proces als hierboven.

Top-Tip:

Als je bestaande gordijnen vervangt en je wilt dezelfde grootte, meet dan gewoon de breedte van de paal of rail, en de hoogte van de bovenkant van de paal of rail naar de onderkant van de gordijnen, en kies Op Het Kozijn, dan maken we je Wave gordijnen dezelfde grootte (we sturen de rail mee met je Wave gordijnen, dus de rail zal worden opgenomen in de grootte). Houd er rekening mee dat de afstand tussen de plooien van onze Wave gordijnen ongeveer 9 cm is, dus het uiterlijk kan enigszins afwijken van je huidige gordijnen.

In Het Kozijn

Deze meetmethode moet je nemen als je wilt dat je Wave gordijnen in het kozijn of tussen twee muren passen. Meet de volledige breedte en de hoogte van de ruimte tussen het kozijn of de muren en wij zullen de juiste maten doorgeven om de perfecte pasvorm te garanderen.

āœ” Meet zowel de breedte als de hoogte op drie verschillende plaatsen (voor het geval dat het kozijn of de muur niet helemaal recht is), geef vervolgens de kleinste maat door.

āœ” Houd geen rekening met inhoudingen. Wij zullen hier rekening mee houden. We trekken 10 mm van de breedte af en 15 mm van de hoogte om te zorgen voor de juiste pasvorm.

āœ” Gebruik een metalen meetlint. Een stoffen exemplaar kan uitrekken en je hiervoor onnauwkeurige metingen geven.

Top-Tip:

Controleer of het kozijn diep genoeg is, zodat je zeker weet dat de gordijnen erin passen. Houd ook rekening met eventuele obstakels zoals handgrepen. De diepte van het kozijn moet minimaal 75 mm zijn.

Top-Tip:

Als je halverwege het kozijn of halverwege de muur tegels hebt dan is de ruimte tussen de tegels waarschijnlijk het smalste punt. Meet tussen de tegels om er zeker van te zijn dat je gordijnen zullen passen. Doe hetzelfde voor vergelijkbare obstakels in het kozijn.