Chat

 5 Jaar Garantie
Gratis Kleurstalen & Snel Thuis
Tot 70% Voordeliger

Contacteer Ons


We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00.

Als je in Nederland bent, kan je ons bereiken op: 085 001 27 31

Als je in België bent, kan je ons bereiken op: 078 07 72 90

Of stuur ons een e-mail op: support@tuiss.nl

Tips voor het meten van je nieuwe raamdecoratie

Het meten voor je nieuwe raamdecoratie producten is een eitje. Het is een makkelijke manier om veel geld te besparen en het kost je slechts enkele minuten. Je zult je afvragen waarom je dit niet al eerder gedaan hebt. Het enige wat je hoeft te doen is onze eenvoudige, stapsgewijze aanwijzingen hieronder te volgen.

Standaard ramen


In het kozijn

Deze meetmethode moet je nemen als je wilt dat je raamdecoratie in het kozijn of tussen twee muren past. Meet de volledige breedte en de hoogte van de ruimte tussen het kozijn of de muren en wij zullen de juiste maten doorgeven om de perfecte pasvorm te garanderen.


Meet zowel de breedte als de hoogte op drie verschillende plaatsen (voor het geval dat het kozijn of de muur niet helemaal recht is), geef vervolgens de kleinste maat door.

Tip voor rolgordijnen:

Het meten van de breedte van rolgordijnen is iets anders omdat de stof smaller is dan de beugel waar de rol stof in hangt. Voor rolgordijnen moet je de bovenkant van het kozijn of de muren opmeten voor de beste fit.

Houd geen rekening met inhoudingen. Wij zullen hier rekening mee houden en we zorgen voor de juiste pasvorm.

Gebruik een metalen meetlint. Een stoffen exemplaar kan uitrekken en je hiervoor onnauwkeurige metingen geven.


Top tips voor meten in het kozijn

Controleer of het kozijn diep genoeg is, zodat je zeker weet dat de raamdecoratie erin past. Houd ook rekening met eventuele obstakels zoals handgrepen. De onderstaande tabel geeft aan welke diepte nodig is voor specifieke producten.


Type product (vereiste diepte)


25mm Houten Jaloezieën (55mm)

35-38mm Houten Jaloezieën (65mm)

50mm Houten Jaloezieën (70mm)

63-65mm Houten Jaloezieën (80mm)


25mm Aluminium Jaloezieën (30mm)

50mm Aluminium Jaloezieën (70mm)

Vouwgordijnen (50mm)

Verticale Jaloezieën (75mm)


Rolgordijnen Plafondmontage (50mm)

Rolgordijnen Wandmontage (70mm)

Dubbele Rolgordijnen Plafondmontage (120mm)

Dubbele Rolgordijnen Wandmontage (105mm)


Duo Rolgordijnen (85mm)

Duo Plisségordijnen (45mm)
Als je halverwege het kozijn of halverwege de muur tegels hebt (wat vaak het geval is in keukens en badkamers), dan is de ruimte tussen de de tegels waarschijnlijk het smalste punt.


Meet tussen de tegels om er zeker van te zijn dat je raamdecoratie zal passen. In dit geval heb je Plafondmontage (plafondbevestiging) of Wandmontage (muurbevestiging) beugels nodig.

Top tip voor rolgordijnen:

Wederom, voor rolgordijnen is het net iets anders. Meet bovenaan het kozijn en ook tussen de tegels. Vergelijk de twee maten. Als het verschil tussen de twee maten minder dan 25 mm is, gebruik dan de meting aan de bovenkant. Als het meer is, gebruik dan de afstand tussen de tegels.


Op het kozijn

Dit is de maat die je moet nemen als je wilt dat de raamdecoratie over de breedte van het raam valt, zodat er overlap is aan beide kanten. Meet de grootte van het raam en voeg vervolgens aan beide kanten een beetje toe om een goede dekking te garanderen.

Meet de exacte afstand van de gewenste breedte van de jaloezieën. Om te voorkomen dat er licht door de zijkanten komt, raden wij aan dat de jaloezieën minimaal 70 mm aan de bovenkant en 50mm aan allebei zijkanten overlappen.


De overlapping aan de onderkant van de jaloezieën is een kwestie van persoonlijke keuze, maar houd rekening met obstakels zoals radiatoren.


Gebruik een metalen meetlint, stoffen exemplaren kunnen namelijk uitrekken en onnauwkeurige metingen geven.

Top-Tip voor alle rolgordijnen:

Als je bestaande rolgordijnen vervangt door een rolgordijnen van dezelfde maat, meet dan de rolgordijnen (inclusief de beugels) en kies voor de pasvorm 'op het kozijn', dan maken wij er een van dezelfde grootte.

Top-Tip voor rolgordijnen:

De totale breedte van een rolgordijn, inclusief de beugels, is ongeveer 35 mm breder dan de breedte van de stof. Je kunt kiezen of je de volledige beugel-naar-beugelbreedte wilt meten , of enkel de breedte van de stof die je wilt bekleden.


Ramen in je erker of uitbouw

Meten van erkerramen of ramen in de uitbouw is heel eenvoudig. Kies de juiste gids voor het gewenste type raamdecoratie.Dakramen

Elk VELUX®, Fakro, Dakstra en Rooflite dakraam is voorzien van een gegevensplaatje met de code van het raam. Controleer het codenummer van je raam en selecteer dat eenvoudigweg bij het bestellen van de raamdecoratie.

Sommige raamfabrikanten maken de raamcode minder makkelijk vindbaar dan anderen. Als je de gegevensplaat of de grootte van het raam niet kunt vinden, meet gewoon de breedte en de hoogte van het zichtbare glas en geef ons een telefoontje, wij zullen meestal in staat zijn om de maatcode van de glasmaat te identificeren.Wave Gordijnen


Het meten van je Wave gordijnen lijkt erg op het meten van raamdecoratie, aangezien de rail bij de gordijnen wordt meegeleverd. Volg onze eenvoudige instructies hieronder om er zeker van te zijn dat je nieuwe gordijnen perfect zullen passen.


Op Het Kozijn (Aanbevolen)

Dit is de maat die je moet nemen als je wilt dat de Wave gordijnen over de breedte van het raam vallen, zodat er overlap is aan beide kanten. Meet de grootte van het raam en voeg vervolgens aan beide kanten een beetje toe om een goede dekking te garanderen.

Meet de exacte afstand van de gewenste breedte van de Wave gordijnen. Om te voorkomen dat er licht door de zijkanten komt, raden wij aan dat de gordijnen minimaal 150 mm aan de bovenkant en 150mm aan allebei de zijkanten overlappen.


De overlap aan de onderkant van de gordijnen is een kwestie van persoonlijke smaak, maar houd rekening met obstakels zoals radiatoren.


Gebruik een metalen meetlint, stoffen exemplaren kunnen namelijk uitrekken en onnauwkeurige metingen geven.

Op Het Kozijn (Aanbevolen)

Erkerramen

Op Het Kozijn is ook de montagemethode die wij aanbevelen als je een erker hebt. Behandel de hele erker als één groot raam en volg hetzelfde proces als hierboven.

Erkerramen
Top-Tip:

Als je bestaande gordijnen vervangt en je wilt dezelfde grootte, meet dan gewoon de breedte van de paal of rail, en de hoogte van de bovenkant van de paal of rail naar de onderkant van de gordijnen, en kies Op Het Kozijn, dan maken we je Wave gordijnen dezelfde grootte (we sturen de rail mee met je Wave gordijnen, dus de rail zal worden opgenomen in de grootte). Houd er rekening mee dat de afstand tussen de plooien van onze Wave gordijnen ongeveer 9 cm is, dus het uiterlijk kan enigszins afwijken van uw huidige gordijnen.

In Het Kozijn

Deze meetmethode moet je nemen als je wilt dat je Wave gordijnen in het kozijn of tussen twee muren passen. Meet de volledige breedte en de hoogte van de ruimte tussen het kozijn of de muren en wij zullen de juiste maten doorgeven om de perfecte pasvorm te garanderen.

tick icon Meet zowel de breedte als de hoogte op drie verschillende plaatsen (voor het geval dat het kozijn of de muur niet helemaal recht is), geef vervolgens de kleinste maat door.

tick icon Houd geen rekening met inhoudingen. Wij zullen hier rekening mee houden. We trekken 10 mm van de breedte af en 15 mm van de hoogte om te zorgen voor de juiste pasvorm.

tick icon Gebruik een metalen meetlint. Een stoffen exemplaar kan uitrekken en je hiervoor onnauwkeurige metingen geven.

In Het Kozijn
Top-Tip:

Controleer of het kozijn diep genoeg is, zodat je zeker weet dat de gordijnen erin passen. Houd ook rekening met eventuele obstakels zoals handgrepen. De diepte van het kozijn moet minimaal 75 mm zijn.

Top-Tip:

Als je halverwege het kozijn of halverwege de muur tegels hebt dan is de ruimte tussen de tegels waarschijnlijk het smalste punt. Meet tussen de tegels om er zeker van te zijn dat je gordijnen zullen passen. Doe hetzelfde voor vergelijkbare obstakels in het kozijn.

5 Star

raamdecoratie

Prima kwaliteit raam decoratie, zeer schappelijke prijs ,op maat gemaakt, door ons snel opgehangen.

4 Star

Horizontale lamellen

Eenvoudig te bestellen - correcte levering

5 Star

Lamellen

Prima service

5 Star

Lamellen

Duidelijke website, snelle en correcte levering. Perfict op maat gemaakt.

5 Star

Houten Jaloezie

Goede kwaliteit en snelle levering

5 Star

Velux rolgordijn

Snelle levering

5 Star

Rolgordijnen

Goed

5 Star

Luxaflex

Goed, snelle levering.

5 Star

Lamellen en luxaflex

Goeie service, duidelijke uitleg via telefoon en lage prijzen

5 Star

Rolgordijn

Geen klachten.

5 Star

Jaloezien

Top service

4 Star

Cedar Grijs & Ebbenhout - 50mm Lamellen Houten Jaloezie

Voldoende

5 Star

Houten luxaflex

Snelle service, en een goede kwaliteit/prijsverhouding.

4 Star

Rolgordijnen

Goed

3 Star

erticale jaloezien

Alles bleek prima, tot ik mijn jaloezien voor de woonkamer wou plaatsen. Die waren langer dan de afmeting die ik heb doorgegeven....

5 Star

Rolgordijnen en vertikale lamellen

Goede kwaliteit, super tevreden

5 Star

Rolgordijn verduisterend

Zijn zeer tevreden over levertje en product

5 Star

jaloezieen

Snelle levering, goede kwaliteit en afwerking

5 Star

Rolgordijnen

Super

5 Star

Rolgordijnen

Alles is goed gegaan ook de levering de lamellen hangen goed

5 Star

Horizontale lamellen op maat

Zeer goed, goede kwaleit, eerlijke prijs en ik was aangenaam verrast door de snelle levering, bij bestelling gaven jullie...

5 Star

Lamellen

prettig geholpen vragen goed beantwoord

5 Star

raamdecoratie

Prima

5 Star

4x Houten Jaloezieen

Uitstekend, ik heb hier geen andere woorden voor. Ik ben overal geweest. Bij elke bouwmarkt en elke woonwinkel. Hier kreeg...

4 Star

4 luxaflexen

Goed product en goede leverantie

4 Star

Houten jaloezie

Prima service, en snel op maat gemaakt. Zeker een +punt dat dit ook op elke maat kan.

4 Star

Verduisteringsgordijn dakraam

Goede en snelle trandactie

5 Star

diversen binnen zonwering.

In een woord: GOED

5 Star

Houten jalozien

Prima geleverd wat er moest komen/besteld en dan ook nog met afwerk strippen. Dit niet verwacht toch gekregen. Dat is een dikke prima

5 Star

Houten luxaflex

Snelle, complete levering! Zeer scherp geprijsd ??