Chat

 5 Jaar Garantie
Gratis Kleurstalen & Snel Thuis
Tot 70% Voordeliger

Contacteer Ons


We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00.

Als je in Nederland bent, kan je ons bereiken op: 085 001 27 31

Als je in België bent, kan je ons bereiken op: 078 07 72 90

Of stuur ons een e-mail op: support@tuiss.nl

Tips voor het meten van je nieuwe raamdecoratie

Het meten voor je nieuwe raamdecoratie producten is een eitje. Het is een makkelijke manier om veel geld te besparen en het kost je slechts enkele minuten. Je zult je afvragen waarom je dit niet al eerder gedaan hebt. Het enige wat je hoeft te doen is onze eenvoudige, stapsgewijze aanwijzingen hieronder te volgen.

Standaard ramen


In het kozijn

Deze meetmethode moet je nemen als je wilt dat je raamdecoratie in het kozijn of tussen twee muren past. Meet de volledige breedte en de hoogte van de ruimte tussen het kozijn of de muren en wij zullen de juiste maten doorgeven om de perfecte pasvorm te garanderen.


Meet zowel de breedte als de hoogte op drie verschillende plaatsen (voor het geval dat het kozijn of de muur niet helemaal recht is), geef vervolgens de kleinste maat door.

Tip voor rolgordijnen:

Het meten van de breedte van rolgordijnen is iets anders omdat de stof smaller is dan de beugel waar de rol stof in hangt. Voor rolgordijnen moet je de bovenkant van het kozijn of de muren opmeten voor de beste fit.

Houd geen rekening met inhoudingen. Wij zullen hier rekening mee houden en we zorgen voor de juiste pasvorm.

Gebruik een metalen meetlint. Een stoffen exemplaar kan uitrekken en je hiervoor onnauwkeurige metingen geven.


Top tips voor meten in het kozijn

Controleer of het kozijn diep genoeg is, zodat je zeker weet dat de raamdecoratie erin past. Houd ook rekening met eventuele obstakels zoals handgrepen. De onderstaande tabel geeft aan welke diepte nodig is voor specifieke producten.


Type product (vereiste diepte)


25mm Houten Jaloezieën (55mm)

35-38mm Houten Jaloezieën (65mm)

50mm Houten Jaloezieën (70mm)

63-65mm Houten Jaloezieën (80mm)


25mm Aluminium Jaloezieën (30mm)

50mm Aluminium Jaloezieën (70mm)

Vouwgordijnen (50mm)

Verticale Jaloezieën (75mm)


Rolgordijnen Plafondmontage (50mm)

Rolgordijnen Wandmontage (70mm)

Dubbele Rolgordijnen Plafondmontage (120mm)

Dubbele Rolgordijnen Wandmontage (105mm)


Duo Rolgordijnen (85mm)

Duo Plisségordijnen (45mm)
Als je halverwege het kozijn of halverwege de muur tegels hebt (wat vaak het geval is in keukens en badkamers), dan is de ruimte tussen de de tegels waarschijnlijk het smalste punt.


Meet tussen de tegels om er zeker van te zijn dat je raamdecoratie zal passen. In dit geval heb je Plafondmontage (plafondbevestiging) of Wandmontage (muurbevestiging) beugels nodig.

Top tip voor rolgordijnen:

Wederom, voor rolgordijnen is het net iets anders. Meet bovenaan het kozijn en ook tussen de tegels. Vergelijk de twee maten. Als het verschil tussen de twee maten minder dan 25 mm is, gebruik dan de meting aan de bovenkant. Als het meer is, gebruik dan de afstand tussen de tegels.


Op het kozijn

Dit is de maat die je moet nemen als je wilt dat de raamdecoratie over de breedte van het raam valt, zodat er overlap is aan beide kanten. Meet de grootte van het raam en voeg vervolgens aan beide kanten een beetje toe om een goede dekking te garanderen.

Meet de exacte afstand van de gewenste breedte van de jaloezieën. Om te voorkomen dat er licht door de zijkanten komt, raden wij aan dat de jaloezieën minimaal 70 mm aan de bovenkant en 50mm aan allebei zijkanten overlappen.


De overlapping aan de onderkant van de jaloezieën is een kwestie van persoonlijke keuze, maar houd rekening met obstakels zoals radiatoren.


Gebruik een metalen meetlint, stoffen exemplaren kunnen namelijk uitrekken en onnauwkeurige metingen geven.

Top-Tip voor alle rolgordijnen:

Als je bestaande rolgordijnen vervangt door een rolgordijnen van dezelfde maat, meet dan de rolgordijnen (inclusief de beugels) en kies voor de pasvorm 'op het kozijn', dan maken wij er een van dezelfde grootte.

Top-Tip voor rolgordijnen:

De totale breedte van een rolgordijn, inclusief de beugels, is ongeveer 35 mm breder dan de breedte van de stof. Je kunt kiezen of je de volledige beugel-naar-beugelbreedte wilt meten , of enkel de breedte van de stof die je wilt bekleden.


Ramen in je erker of uitbouw

Meten van erkerramen of ramen in de uitbouw is heel eenvoudig. Kies de juiste gids voor het gewenste type raamdecoratie.Dakramen

Elk VELUX®, Fakro, Dakstra en Rooflite dakraam is voorzien van een gegevensplaatje met de code van het raam. Controleer het codenummer van je raam en selecteer dat eenvoudigweg bij het bestellen van de raamdecoratie.

Sommige raamfabrikanten maken de raamcode minder makkelijk vindbaar dan anderen. Als je de gegevensplaat of de grootte van het raam niet kunt vinden, meet gewoon de breedte en de hoogte van het zichtbare glas en geef ons een telefoontje, wij zullen meestal in staat zijn om de maatcode van de glasmaat te identificeren.Wave Gordijnen


Het meten van je Wave gordijnen lijkt erg op het meten van raamdecoratie, aangezien de rail bij de gordijnen wordt meegeleverd. Volg onze eenvoudige instructies hieronder om er zeker van te zijn dat je nieuwe gordijnen perfect zullen passen.


Op Het Kozijn (Aanbevolen)

Dit is de maat die je moet nemen als je wilt dat de Wave gordijnen over de breedte van het raam vallen, zodat er overlap is aan beide kanten. Meet de grootte van het raam en voeg vervolgens aan beide kanten een beetje toe om een goede dekking te garanderen.

Meet de exacte afstand van de gewenste breedte van de Wave gordijnen. Om te voorkomen dat er licht door de zijkanten komt, raden wij aan dat de gordijnen minimaal 150 mm aan de bovenkant en 150mm aan allebei de zijkanten overlappen.


De overlap aan de onderkant van de gordijnen is een kwestie van persoonlijke smaak, maar houd rekening met obstakels zoals radiatoren.


Gebruik een metalen meetlint, stoffen exemplaren kunnen namelijk uitrekken en onnauwkeurige metingen geven.

Op Het Kozijn (Aanbevolen)

Erkerramen

Op Het Kozijn is ook de montagemethode die wij aanbevelen als je een erker hebt. Behandel de hele erker als één groot raam en volg hetzelfde proces als hierboven.

Erkerramen
Top-Tip:

Als je bestaande gordijnen vervangt en je wilt dezelfde grootte, meet dan gewoon de breedte van de paal of rail, en de hoogte van de bovenkant van de paal of rail naar de onderkant van de gordijnen, en kies Op Het Kozijn, dan maken we je Wave gordijnen dezelfde grootte (we sturen de rail mee met je Wave gordijnen, dus de rail zal worden opgenomen in de grootte). Houd er rekening mee dat de afstand tussen de plooien van onze Wave gordijnen ongeveer 9 cm is, dus het uiterlijk kan enigszins afwijken van uw huidige gordijnen.

In Het Kozijn

Deze meetmethode moet je nemen als je wilt dat je Wave gordijnen in het kozijn of tussen twee muren passen. Meet de volledige breedte en de hoogte van de ruimte tussen het kozijn of de muren en wij zullen de juiste maten doorgeven om de perfecte pasvorm te garanderen.

tick icon Meet zowel de breedte als de hoogte op drie verschillende plaatsen (voor het geval dat het kozijn of de muur niet helemaal recht is), geef vervolgens de kleinste maat door.

tick icon Houd geen rekening met inhoudingen. Wij zullen hier rekening mee houden. We trekken 10 mm van de breedte af en 15 mm van de hoogte om te zorgen voor de juiste pasvorm.

tick icon Gebruik een metalen meetlint. Een stoffen exemplaar kan uitrekken en je hiervoor onnauwkeurige metingen geven.

In Het Kozijn
Top-Tip:

Controleer of het kozijn diep genoeg is, zodat je zeker weet dat de gordijnen erin passen. Houd ook rekening met eventuele obstakels zoals handgrepen. De diepte van het kozijn moet minimaal 75 mm zijn.

Top-Tip:

Als je halverwege het kozijn of halverwege de muur tegels hebt dan is de ruimte tussen de tegels waarschijnlijk het smalste punt. Meet tussen de tegels om er zeker van te zijn dat je gordijnen zullen passen. Doe hetzelfde voor vergelijkbare obstakels in het kozijn.

5 Star

Houten luxaflex

Snelle, complete levering! Zeer scherp geprijsd ??

4 Star

Jaloezieen

Goed tijdige levering kwaliteit goed

5 Star

Twee rolgordijnen.

Alleen maar positief. Goed en goedkoop.

5 Star

Verticale jaloezieen

Zeer correcte levering en opvolging van de goederen

5 Star

Jaloezieen

Goede service, snelle levering, duidelijke website, prijs/kwaliteit gemiddeld.

5 Star

4 rolgordijnen

prima product, perfect op maat, goede levering

5 Star

Witte jaloezieen

goed !!

4 Star

Horizontale jaloezieen

Mooi assortiment, lekker snel geleverd en goede bereikbaarheid

5 Star

Verticale gordijnen/lamellen

Snelle service en correcte levering!

5 Star

Rolgordijnen

Prima service alles perfect op maat en goede kwaliteit.En ook nog een snelle levering .Top

3 Star

Dakraamgordijn

Vond het niet duidelijk kunnen volgen van het pakket erg storend.

4 Star

Rolgordijn

Goede service

4 Star

Rhino & Dusk Houten Jaloezie

Uitstekkend

5 Star

2x lamellen

Super mooie lamellen en prima service en klantvriendelijkheid.

5 Star

Verticale lamellen.

Goed, je krijgt wat je besteld!

5 Star

Jaloezierilgordijnen en rolgordijnen

Goede kwaliteit voor weinig geld en snelle levering.

5 Star

Faux hout jaloezie

Snelle snelle, fijne kwaliteit

5 Star

2x Luxaflex voor de keuken en woonkamer

Erg mooi luxaflex ontvangen voor een lage prijs. Ziet er stijlvol uit. Het enige minpuntje was dat de luxaflex scheef hing...

3 Star

Jalouzien 50mm

Jalouzien zijn heel mooi. Jammer genoeg was er een klein stukje afgebroken. Omdat we het graag voor het raam wilden en het...

5 Star

houten luxaflex

Snelle en correcte afhandeling van de bestelling

5 Star

Houten jaloezieen 50mm

Snelle levering,precies op maat,mooier als verwacht.Erg tevreden!

4 Star

Luxaflex en rolgordijnen

Prima bedrijf. Alleen onduidelijk wanneer iets geleverd wordt dat klopt niet of wordt niet bijgewerkt

5 Star

Raamdecoratie

Prima

4 Star

Lamellen

2 stuks lamellen besteld

5 Star

Shutters

Helemaal super! En volgens mij de goedkoopste!

5 Star

Dak raam gordijn dakraam

Mijn ervaring met Met ruim decoratie van tuiss is echt zeer goed alles heel snel en netjes geholpen

5 Star

Jaloezie?n

Fijne en duidelijke site, fijn bedrijf om zaken mee te doen.

4 Star

Vouwgordijnen

Alles in orde

5 Star

Vouwgordijnen

Goede service, snelle levering

4 Star

Rolgordijnen

Prima. Overzichtelijke site makkelijk alles invoeren duidelijk. Geen gedoe met leveringen waren zelfs eerder als verwacht....